15 سؤال برای ارزیابی رهبری

رهبران پیشران سازمان هستند. آن‌ها مأموریت‌ها و استراتژی‌های سازمانی را تعیین می‌کنند و کارکنان را برای عملکرد بهتر هدایت می‌کنند. یک ابزار مؤثر برای شناسایی رهبران بالقوه و بهبود مهارت‌های رهبران فعلی ارزیابی رهبری است. ارزیابی رهبری فرآیندی برای شناسایی و توصیف ویژگی‌های منحصربه‌فرد یک فرد است که به رهبری، مدیریت و هدایت دیگران مربوط می‌شود.

مجموعه سؤالاتی در مورد رهبری وجود دارد که به رهبران کمک می‌کند تا بدانند آیا رهبر خوبی هستند یا خیر. اگر می‌خواهید درباره رهبری و مهارت‌های خود در این زمینه بیشتر بدانید، می‌توانید به سؤالات ارزیابی رهبری پاسخ دهید. در این مقاله 15 سؤال برای ارزیابی رهبری مطرح شده است که می‌توانید از آن برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سبک و مهارت‌های رهبری خود استفاده کنید.

اهمیت ارزیابی رهبری

ارزیابی رهبری ذهنیت درستی از توانایی‌های شما به‌عنوان یک رهبر ایجاد می‌کند. نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که ارزیابی رهبری، تصویری ثابت از قابلیت‌های بالقوه یک مدیر نشان نمی‌دهد. زیرا مهارت‌های رهبری ذاتی نیستند و به‌طور مستمر از طریق تجربه و آموزش توسعه یافته و تقویت می‌شوند. شناخت درست شایستگی‌های رهبری به رهبران کمک می‌کند تا:

  • از نقاط قوت رهبری خود بیشتر استفاده کنند.
  • نقاط ضعف رهبری خود را بهبود دهند.

1- افزایش خودآگاهی

یکی از نشانه‌های رهبران خوب خودآگاهی است. خودآگاهی یک عامل مهم در مسیر رهبری مؤثر است. ارزیابی رهبری، خودآگاهی رهبران را افزایش می‌دهد. خودآگاهی از ویژگی‌های شخصیتی و مهارت‌های رهبری، به‌طور فزاینده‌ای نحوه رهبری سازمان‌ها و نحوه تعامل با دیگران را بهبود می‌دهد.

هر چه بیشتر درباره خودمان بدانیم اثربخشی بیشتری خواهیم داشت. یک ارزیابی درست و صادقانه از قابلیت‌های رهبری منجر به کسب حمایت و اعتماد تیم و افزایش اعتبار رهبر خواهد شد.

2- هدایت رشد شغلی

ارزیابی خوب از عملکرد در موقعیت‌های مختلف رهبری می‌تواند به شما کمک کند تا بدانید به‌عنوان یک مدیر باید به کجا بروید و چگونه به آنجا برسید. ارزیابی رهبری می‌تواند به شما بگوید نقاط قوت شما چیست و برای مقابله با چالش‌های جدید چه چیزهایی باید یاد بگیرید. یک ارزیابی دقیق می‌تواند رهبران را در مورد تجربه و آموزش موردنیاز برای دستیابی به اهداف شغلی راهنمایی کند.

3- کمک به توسعه اهداف شغلی

ارزیابی رهبری می‌تواند به رهبران کمک کند در تمام مراحل شغلی خود پیشرفت کنند. رهبران باید در فواصل زمانی معین مهارت‌های رهبری خود را مجدداً ارزیابی کنند. ارزیابی رهبری معمولاً می‌تواند به رهبران کمک کند تصمیم بگیرند چه دوره‌های آموزشی برای آن‌ها در مراحل مختلف مسیر شغلی مناسب است. ارزیابی‌های رهبری برای اطمینان از ارتقای مهارت‌ها و شایستگی‌های رهبری لازم است.

4- کمک به ایجاد برنامه توسعه رهبری

ارزیابی رهبری می‌تواند به ایجاد یک برنامه برای رهبر مؤثر شدن کمک کند. این به یک شرکت اجازه می‌دهد تا توانایی‌های مدیران در سطوح مختلف را برای رهبری تیم‌ها و پروژه‌ها ارزیابی کند.

15 سؤال ارزیابی رهبری

در این بخش 15 سؤال برای ارزیابی رهبری ارائه می‌شود. اگر نقش رهبری را به عهده دارید حتماً به این سؤالات پاسخ دهید. پاسخ شما به این سؤالات نقاط قوت و ضعف مهارت رهبری شما را نشان می‌دهد.

این پست ممکن است برای شما مفید باشد
مدل مربیگری GROW (DNA مربیگری)

1. آیا می‌دانید چگونه و با چه روش‌هایی باید به اعضای تیم خود انگیزه دهید؟

سؤال اولی که باید برای ارزیابی رهبری بپرسید این است که آیا می‌دانید چگونه به اعضای تیم انگیزه دهید؟ آگاهی از چگونگی ایجاد انگیزه در کارکنان، برای موفقیت یک رهبر عامل کلیدی است. یک مدیر حرفه‌ای باید برای ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان اقدامات متفاوتی انجام دهد. چند لحظه فکر کنید، چقدر ایجاد انگیزه در کارکنان را مهم می‌دانید؟ آیا می‌توانید میزان انگیزه کارکنان را تشخیص دهید؟ آیا برای ایجاد انگیزه در کارکنان برنامه‌ای دارید؟

سؤالات ارزیابی رهبری: ایجاد انگیزه در کارکنان
یک مدیر حرفه‌ای باید برای ایجاد انگیزه در کارکنان اقدامات متفاوتی انجام می‌دهد.

 

2. آیا به خوبی بازخورد دریافت می‌کنید؟

سؤال مهم دیگری که برای ارزیابی رهبری باید بپرسید این است که آیا از کارکنان بازخورد دریافت می‌کنید؟ گرفتن بازخورد از افرادی که رهبر آن‌ها هستید، به شما کمک می‌کند رهبری خود را بهبود ببخشید. برای پاسخ دادن به این سؤال ببینید که کارکنان چقدر نظرات و پیشنهاد‌های خود را با شما در میان می‌گذارند؟ اصلاً آیا از اعضای تیم بازخورد دریافت می‌کنید؟ واکنش شما هنگام دریافت بازخورد چیست؟ آیا تاکنون بر اساس بازخورد اعضای تیم خود تغییر کرده‌اید؟

3. آیا به اعضای تیم خود بازخورد می‌دهید؟

دریافت بازخورد از کارکنان کافی نیست. رهبران بزرگ علاوه بر گرفتن بازخورد، بازخورد معناداری نیز به اعضای تیم خود می‌دهند. برای ارزیابی رهبری خود، در مورد نحوه ارائه و دریافت بازخورد فکر کنید، در چه بازه‌های زمانی به کارکنان بازخورد می‌دهید؟ چه نوع بازخوردی (بازخورد مثبت- بازخورد اصلاحی) ارائه می‌دهید؟ از چه روش‌هایی برای ارائه بازخورد استفاده می‌کنید؟ نحوه ارائه بازخورد تا چه حد بر بهبود عملکرد متمرکز است؟

4. آیا خود و دیگران را مسئول می‌دانید؟

مسئولیت‌پذیری یک عامل مهم در ارزیابی رهبری است. زیرا بر بهره‌وری سازمان و روحیه کارکنان تأثیرگذار است. منظور از مسئولیت‌پذیری رهبران تعیین انتظارات روشن، نظارت بر پیشرفت کارکنان و پذیرش اشتباهات است. از خودتان بپرسید که آیا مسئولیت‌پذیری و تعهد، به‌عنوان یک ارزش در سازمان شناخته‌شده است یا خیر؟

5. آیا فرآیند تصمیم‌گیری خوبی دارید؟

به زبان ساده تصمیم‌گیری یعنی فرایند یافتن و انتخاب یک سلسله عملیات برای حل یک مسئله معین. رهبران اغلب مسئول تصمیم‌گیری‌های پیچیده هستند. به همین دلیل است که برخی مدیریت را برابر با تصمیم‌گیری می‌دانند. داشتن یک فرآیند تصمیم‌گیری خوب و اتخاذ تصمیمات مناسب برای حفظ و توسعه سازمان و تیم ضروری است. برای ارزیابی رهبری در این زمینه، فرآیند تصمیم‌گیری خود در سازمان را بررسی کنید. از چه شیوه‌هایی برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کنید؟

سؤالات ارزیابی رهبری: تصمیم گیری
رهبران اغلب مسئول تصمیم‌گیری‌های پیچیده هستند.

 

6. آیا مهارت‌های ارتباطی قوی دارید؟

مهارت‌های ارتباطی قوی برای رهبران ضروری است. رهبران خوب انتظارات خود از اعضای تیم را به‌طور واضح بیان می‌کنند و میزان پیشرفت افراد در تحقق انتظارات را اندازه‌گیری می‌کنند. برای ارزیابی رهبری، مهارت‌های ارتباطی و نحوه برقراری ارتباط با کارکنان را بررسی کنید.

7. آیا چشم‌انداز رهبری دارید؟

یک سؤال مهم دیگر برای ارزیابی رهبری این است که آیا چشم‌انداز دارید؟ داشتن چشم‌انداز برای رهبران بسیار مهم است. زیرا چشم‌انداز هدف مشترک تیم را بیان می‌کند و به اهداف اصلی سازمان مرتبط است. تعیین چشم‌انداز برای اعضای تیم می‌تواند به حفظ تیم در مسیر تحقق هدف کمک کند.

این پست ممکن است برای شما مفید باشد
10 ویژگی برجسته یک مدیر خوب

8. آیا مأموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های شما با سازمان همخوانی دارد؟

مأموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های سازمان را با مأموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های خود مقایسه کنید. چقدر هم‌راستا هستند؟ رهبران خوب مأموریت‌ها، چشم‌اندازها و ارزش‌هایی تعیین می‌کنند که با سازمان همخوانی دارد. زیرا تنها از این طریق اهداف سازمانی محقق می‌شود.

9. آیا با افرادی که رهبری می‌کنید روابط قوی دارید؟

یکی از اجزای مهم رهبری، ایجاد روابط معنادار با اعضای تیم است. برای ارزیابی رهبری خود، روابط خود با افرادی که تحت رهبری شما هستند را بررسی کنید. آیا با کارکنان ارتباط مستمر دارید؟ آیا سطح بالایی از اعتماد میان شما و کارکنان وجود دارد؟

10. چه الگویی برای اعضای تیم خود قرار می‌دهید؟

مهم است که از خود بپرسید که چه نوع الگویی برای اعضای تیم خود قرار می‌دهید؟ استانداردهایی را که از کارمندان خود انتظار دارید در نظر بگیرید و تعیین کنید که آیا آنها را رعایت می‌کنید یا خیر؟

11. آیا سیستمی برای مدیریت عملکرد کارکنان وجود دارد؟

مدیریت عملکرد، سیستمی برای سنجش و بهبود عملکرد افراد سازمان است. مهم است که از سیستم مناسبی برای بررسی عملکرد کارکنان استفاده کنید. برای ارزیابی رهبری در این زمینه، از خود بپرسید آیا سیستم مدیریت عملکرد در سازمان وجود دارد؟ آیا این سیستم صرفاً به اندازه‌گیری عملکرد کارکنان می‌پردازد؟ آیا سیستم مدیریت عملکرد به بهبود عملکرد و افزایش روحیه کارکنان کمک می‌کند؟ این سیستم عادلانه و دقیق است؟

بررسی سیستم مدیریت
مدیریت عملکرد، سیستمی برای سنجش و بهبود عملکرد افراد سازمان است.

 

12. آیا به خوبی تعارض‌ها را مدیریت می‌کنید؟

مدیریت تعارض یکی از ویژگی‌های رهبران خوب است و ارزیابی مهارت‌های حل تعارض در ارزیابی رهبری بسیار مهم است. مهارت‌های حل مسئله، گوش دادن فعال و پادرمیانی به حل تعارض کمک می‌کند. برای ارزیابی مهارت مدیریت تعارض از خودتان بپرسید، از چه سبکی برای حل تعارض استفاده می‌کنید؟ آیا برای تمام موقعیت‌های تعارض از یک شیوه ثابت استفاده می‌کنید؟ آیا هنگام تعارض توانایی کنترل احساسات دارید؟

13. آیا می‌دانید چگونه بحران‌ها را مدیریت کنید؟

اغلب، رهبران مسئول مدیریت بحران هستند. حل بحران نیازمند همدلی و صبر است. برای ارزیابی رهبری از خود بپرسید که در طول بحران چقدر خوب عمل می‌کنید؟ و چگونه بحران‌های گذشته را مدیریت کرده‌اید؟

14. آیا مایل به تفویض اختیار هستید؟

رهبران گاهی اوقات مجبورند کار را به دیگران محول کنند، میزان تمایل خود را برای تفویض وظایف ارزیابی کنید. به این فکر کنید که چقدر به اعضای تیم خود برای انجام وظایفی که به آنها محول شده است، اعتماد دارید. واگذاری برخی وظایف به شما این امکان را می‌دهد که زمان خود را به وظایف دیگر اختصاص دهید، بنابراین تفویض وظایف و اختیارات نقش زیادی در افزایش بهره‌وری و بهبود مدیریت زمان رهبران دارد.

15. آیا برای رشد و توسعه مهارت‌های جدید تلاش می‌کنید؟

رهبران خوب به‌طور مداوم در حال یادگیری و توسعه مهارت‌های جدید هستند. برای ارزیابی رهبری بررسی کنید که در حال حاضر چه‌کارهایی را برای یادگیری و رشد انجام می‌دهید یا می‌توانید شروع به انجام آن کنید.

 

منبع: www.indeed.com

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.