کارکنان دورکار ممکن است مشکل بیشتری برای سازگاری و تسلط بر شایستگیهای اساسی شغل در مقایسه با کارکنانی که در محل کار حضور دارند، داشته باشند. پس برای آشناسازی کارکنان دورکار توجه ویژه و سازماندهی دقیقی لازم است.
پس از اجرای برنامه آشناسازی، کارکنان جدیدالورود باید درک خوبی از مسئولیتهای شغلی، ابزار کار و اطلاعات شرکت داشته باشند. از همه مهمتر، آنها باید احساس کنند که عضوی از تیم هستند و میتوانند با همکاران جدیدشان ارتباط برقرار کنند.
برای آشناسازی کارکنان دورکار، 3 اقدام کلیدی زیرا را اجرا کنید.
1- پشتیبانی فنی ایجاد کنید.
به کارکنان جدیدالورود کمک کنید تا بتوانند از ابزارها و نرمافزارهای لازم برای دورکاری مانند ابزار ویدئوکنفرانس استفاده کنند. اولویت اصلی شما برای آشناسازی کارکنان دورکار باید برقراری تماس تیم پشتیبانی فناوری اطلاعات با آنها بهمنظور تسهیل این فرایند باشد.
2- جلسات مجازی تشکیل دهید.
اطمینان حاصل کنید که همه اعضای سازمان – بهویژه کسانی که تعامل کاری نزدیک با کارمند جدید دارند- میدانند که یک همکار جدید به سازمان پیوسته است. آنها باید بدانند که همکار جدیدشان چه کار خواهد کرد و ارتباط او با آنها چگونه خواهد بود. آنها همچنین برای استقبال از عضو تیم جدید آماده خواهند شد. اگر این کار را فراموش کنید، برای همه یک تجربه بسیار ناخوشایند ایجاد کردهاید.
برای آشناسازی کارکنان دورکار فقط برگزاری جلسه با مدیر منابع انسانی و کارکنان واحد مرتبط کافی نیست. باید جلسات دیگری با بخشها و تیمهای مختلف سازمان برگزار شود تا هر یک از تیمها از مأموریت خود و نحوه ارتباط با فرد جدیدالورود توضیحاتی ارائه دهند. غیر از جلسات کاری، برگزاری جلسات غیررسمی هم لازم است زیرا فشار روانی را کاهش داده و منجر به آرامش فرد میشود.
3- بانک دانش سازمانی آنلاین ایجاد کنید.
کارمند تازهواردی که بهصورت دورکاری فعالیت میکند، نباید از اطلاعات کسبوکار و سازمان دور باشد. اطلاعات چارت سازمانی، دستورالعملها، خطمشیها و… باید بهصورت مستندات در اختیار این افراد قرار گیرد. خوشبختانه اکنون امکان ذخیرهسازی این اطلاعات در فضای ابری وجود دارد و افراد میتوانند در پورتال خود به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. ارائه دانش سازمانی اقدامی مهم در فرایند آشناسازی کارکنان دورکار است.