همیشه وقتی صحبت از خطا و اشتباه در مصاحبه شغلی میشود، کارجویان مورد خطاب قرار میگیرند. اما انتخاب یک امر دوطرفه است. اگر بپذیریم که اشتباههای کارجو در جلسه مصاحبه ممکن است به قیمت از دست دادن شغل تمام شود، پس اشتباههای مصاحبهکننده هم منجر به از دست دادن بهترین استعدادها خواهد شد.
یک مصاحبه خوب توسط مصاحبهکننده شکل میگیرد. به همین دلیل مهارت مصاحبه شغلی برای استخدامکنندگان بسیار ضروری است. مصاحبه یک فرصت برای تعامل با کارجویان، ارزیابی مهارتها و شخصیت آنها و شناساندن ارزشهای سازمان به آنهاست. تحقیقات نشان میدهد زمانی که داوطلبان شغل تصمیم به پذیرش یا رد پیشنهاد شغلی میگیرند، مصاحبه و مصاحبهکننده از مهمترین بخشهای فرآیند استخدام هستند.
علاوه بر این در شرایط فعلی که همه کارفرمایان با مسئله کمبود نیروی متخصص مواجه هستند؛ منبع یابی و استخدام بیشتر شبیه یک مسابقه است. به این معنی که احتمال بسیار زیادی وجود دارد که متقاضیان فرایند استخدام شما را نیمهتمام رها کرده و فرصت شغلی دیگری را دنبال کنند. بنابراین هرگونه اشتباه در فرایند استخدام و مصاحبه، میتواند باعث ایجاد حس منفی در کارجویان شده و درنهایت آنها را از ادامه فرایند استخدام در شرکت شما باز دارد. بعداز این همه کار سخت برای پیدا کردن نیرو، رفتن داوطلب میتواند بسیار سخت و دردناک باشد. برای جلوگیری از انصراف استعدادهای برتر، از این سه اشتباه بزرگ که بسیاری از مصاحبهکنندگان در طول مصاحبه شغلی انجام میدهند، اجتناب کنید.
1- عدم آمادگی برای مصاحبه شغلی
چند لحظه به این فکر کنید که مصاحبهشوندهها چگونه برای یک مصاحبه شغلی آماده میشوند. آنها برای تحقیق در مورد سازمان شما وقت میگذارند، فهرستی از اینکه چرا برای این موقعیت شغلی مناسب هستند تهیه میکنند و خود را بهطور حرفهای معرفی میکنند. حالا بگویید شما بهعنوان مصاحبهکننده چقدر زمان میگذارید تا برای یک مصاحبه شغلی آماده شوید؟
آمادگی برای مصاحبه شغلی فقط مختص متقاضیان نیست. این یک گام اساسی برای مصاحبهکنندگان هم است. آنها هم باید برای ارزیابی مهارتهای متقاضی آماده باشند. اگر برای اولین بار در طول مصاحبه به رزومه کارجو نگاهی میاندازید، نه تنها فرصت را برای ارزیابی بهتر مهارتهای او از دست میدهید، بلکه او را مجبور میکنید جزئیاتی را که در رزومه خود ذکر کرده است، تکرار کند.
همچنین ایجاد یک قالب دقیق مصاحبه، هنگام آماده شدن برای ملاقات با یک نامزد بسیار مهم است. بهعنوانمثال آیا برای ارزیابی مهارتها، شخصیت و تناسب فرهنگی داوطلب، سؤالات متفکرانه و باز نوشتهاید یا فقط به سؤالات با پاسخ بله و خیر اکتفا میکنید؟
2- اهمیت ندادن به زمان داوطلب
همه ما تجربه انتظار در مطب پزشک را داریم. چقدر شاکی میشدید وقتی باید به خاطر تأخیر پزشک ساعتها در اتاق انتظار مینشستید؟ اتلاف وقت و انتظار میتواند واقعاً خستهکننده باشد. اما متأسفانه بیشتر مصاحبهگرها این کار را انجام میدهند. در لابی منتظر ماندن باعث میشود کاندیداها احساس کنند به زمان آنها بیاحترامی شده است.
همیشه در نظر داشته باشید که همه افراد برای زمان خود برنامهریزی دارند. شاید متقاضی برای شرکت در مصاحبه شغلی، مرخصی ساعتی گرفته باشد یا شاید با پرستار کودک خود هماهنگ کرده باشد که فقط چند ساعت از کودک مراقبت کند. زمانی که یک داوطلب احساس کند وقتش تلف میشود، تصور بسیار ضعیفی نسبت به مدیریت زمان سازمان شما خواهد داشت.
برای صرفهجویی در وقت، از نرمافزار زمانبندی مصاحبه استفاده کنید تا متقاضیان بتوانند تاریخ و ساعتی را انتخاب کنند که بهترین زمان برای آنها است. اگر نیاز به زمانبندی مجدد مصاحبه شغلی باشد، نرمافزار زمانبندی مصاحبه، دسترسی هر یک از طرفین و انتخاب زمان جایگزین را امکانپذیر میکند. پس از ورود نامزد، بهموقع با آنها ملاقات کنید.
3- عدم اعلام نتیجه مصاحبه
برای کسی که مدتها به دنبال کار بوده، هرروز انتظار، مثل یک سال میگذرد. اطلاع ندادن نتیجه مصاحبه شغلی میتواند یک تصویر منفی از سازمان بهجای بگذارد. دادههای نظرسنجی indeed نشان داد 44% کارجوها دو هفته و 15% ماهها منتظر نتیجه درخواست شغلی میمانند. عدم اعلام نتیجه مصاحبه باعث ایجاد احساس سردرگمی و بلاتکلیفی میشود. برای ایجاد یک تجربه خوب اعلام نتیجه مصاحبه را به تعویق نیندازید و بهمحض اینکه متوجه شدید فرد با شغل یا سازمان تناسب ندارد نتیجه را به او اعلام کنید.