5 دلیلی که شما را قانع می‌کند تا از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد استفاده کنید

یکی از چالش‌های عمده متخصصین منابع انسانی ایجاد انگیزه و تلاش برای حفظ کارکنان است. گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد به عنوان یک راه حل قدرتمند می‌تواند برای کارکنان انگیزه لازم را به منظور انجام کارها و تحقق اهداف ایجاد کند.

به یاد داشته باشید، کارمندان فقط زمانی نهایت تلاش خود را برای سازمان انجام می‌دهند که هر روز احساس کنند عضوی از شرکت هستند و شنیده و دیده می‌شوند. پس اگر می‌خواهید بدانید که چگونه استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد، کارکنان را وادار به انجام کارهای خارق العاده می‌کند؟ خواندن این مقاله را از دست ندهید!

گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد

در یک تعریف ساده گیمیفیکیشن به معنای استفاده از عناصر بازی در فضای جدی است. خاصیت سرگرم کنندگی، جذابیت، حس رقابت و اعتیادآور بودن بازی‌ها باعث می‌شود که یک بازی در خاطر ما ماندگار شود. در واقع گیمیفیکشن حاصل این ایده است که خاصیت بازی وار سازی فقط در محیط بازی و غیر جدی کاربرد ندارد و ما می‌توانیم از این خاصیت در محیط جدی‌تری نیز مانند کسب و کار استفاده کنیم.

مدیریت عملکرد کارکنان یکی از حوزه‌هایی است که به شدت می‌توان در آن از تکنیک گیمیفیکشن استفاده کرد. استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد می‌تواند انگیزه بسیار زیادی را در کارکنان ایجاد کند و این انگیزه زمینه لازم برای دستیابی افراد به اهداف چالشی را فراهم می‌کند.

لذت بخش بودن بازی ها
ما در هنگام بازی از وظایفی که در بازی به ما محول می‌شود لذت می‌بریم.

 

اگر متولد دهه 60 باشید حتماً بازی هایی نظیر لی لی را به یاد دارید. اگر ساعت‌ها وقت صرف انجام آن بازی می‌کردیم خسته نمی‌شدیم. حتی وقتی والدین ما به ما گوشزد می‌کردند که دیگر بازی را به پایان برسانیم با مقاومت ما روبرو می‌شدند. دلیل این کار این است که ما در هنگام بازی از وظایفی که در بازی به ما محول می‌شد لذت می‌بردیم.

با استفاده از مکانیزم های گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد، کارها برای کارکنان همانند بازی لذت بخش، معنی دار و پاداش آور می‌شود. در واقع با این کار کارکنان بیشتر کار می‌کنند بدون اینکه احساس منفی حاصل از اجبار به آن‌ها دست دهد. آنچه که باعث می‌شود گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد بسیار خوب جواب دهد؛ این است که در گیمیفیکیشن توجه بیشتر ما بر روی انسان و مکانیزم‌های انسانی است تا بر فرایند و مکانیزم‌های ساختاری سیستم مدیریت عملکرد.

رشد گیمیفیکیشن در کسب و کار

با بررسی روند گیمیفیکیشن متوجه رشد بسیار زیادی در سال‌های اخیر می‌شویم. شواهد نشان می‌دهد که تا سال 2025 میلادی شاهد جهش بسیار بزرگی در استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار خواهیم بود. برای درک بهتر این موضوع بد نیست نگاهی به آمار و ارقام در این زمینه بیندازیم.

بر طبق گزارشی منتشر شده Mordor Intelligence ارزش بازار گیمیفیکیشن در سال 2019 معادل 17.7 میلیارد دلار برآورد شده است. تخمین زده می‌شود این عدد تا سال 2025 تا 30.31 درصد رشد کند! تا سال 2022 بر طبق تحقیقات بازار P&S تخمین زده می‌شود که صنعت گیمیفیکیشن به یک صنعت بزرگ 22.9 میلیارد دلاری تبدیل خواهد شد.

اگر فکر می‌کنید که این آمارها و ارقام‌ها در مورد گیمیفیکیشن محقق نخواهد شد؛ مطمئن باشید سخت در اشتباهید! چرا که روز به روز دلایل تحقق این پیشبینی بیشتر از قبل نمایان می‌شود. رشد چشمگیر تلفن‌های هوشمند افزایش اقبال عمومی به رسانه‌های اجتماعی و روی آوردن تعداد زیادی از شرکت‌ها به استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد کارکنان باعث شده تا بسیاری از شرکت‌ها برای افزایش عملکرد کارکنان خود از سیستم گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد کارکنان استفاده کنند.

چگونه گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد، می‌تواند کارکنان را وادار به انجام کارهای خارق‌العاده کند؟

1- تأثیرگذاری بر رفتار کارکنان از طریق گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد

اشتباه نکنید! گیمیفیکیشن فقط برای انجام بازی و سرگرمی نیست. گیمیفیکیشن با به کارگیری مکانیک‌هایی بازی، سیر داستانی جذاب، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) می‌تواند رفتار انسان را به صورت عمیق تحت تأثیر قرار دهد و به نوعی فرایند تغییر رفتار در کارکنان را مطابق با اهداف خاص سازمانی و فردی تسهیل کند.

منظور از مکانیک بازی مجموعه قواعد و فرایندهای تعریف شده در بازی است که از طریق آن شرکت کنندگان در بازی فعالیت‌های مورد انتظار را انجام می‌دهند. مثلاً در بازی فوتبال اگر یکی از بازیکنان توپ را با دست لمس کند، دچار خطا شده و خطای هند از او گرفته می‌شود. این مورد یکی از مکانیک‌های بازی است.

با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در گیمیفیکیشن امکان تجزیه و تحلیل بازی فراهم می‌شود و از طریق آن می‌توان الگوهای برنده یا بازنده را در بازی شناسایی کرد. از این امکان نیز می‌توان در تحلیل رفتار کارکنان استفاده نمود. در واقع با استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد کارکنان، می‌توان بینش عمیقی در خصوص نقاط قوت و ضعف کارکنان به آنها ارائه داد.

گیمیفیکیشن با به کارگیری هوش مصنوعی می‌تواند به کمک مجموعه گسترده‌ای از داده‌ها، تکنیک شبکه‌های عصبی و یادگیری عمیق، به یافتن راه حل برای سؤالات مهم کسب و کار کمک کند. برای نمونه استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد این امکان را برای کارکنان به وجود می‌آورد تا با نتایج فرضی حاصل از اقدام خود مواجه شوند و یاد بگیرند که بهترین استراتژی برای انجام یک کار چه می‌تواند باشد. اگر نتیجه انجام بازی انتخاب بهترین استراتژی باشد هر یک از کارکنان با عملکرد خوب؛ جوایز، نشان‌ها و امتیازاتی را به‌دست می‌آورند که می‌تواند نه تنها بر رفتار آنها تأثیر بگذارد بلکه آتش رقابت را برای کسب تعداد بیشتری از آن نشان‌ها، امتیازها و جوایز نیز شعله‌ورتر می‌کند.

بررسی یک مطالعه موردی

اگر شغل شما فروشندگی باشد. خوب می‌دانید که مشتریان و مشتریان بالقوه شما تمام تلاش خود را می‌کنند تا از روند فروش جلوگیری کنند. بله! از روند فروش جلوگیری کنند!

  • آنها به صورت آنلاین جستجو می‌کنند.
  • آنها از فروشندگان سمج در هر مرحله اجتناب می‌کنند.
  • آنها با شرایط خود خرید می‌کنند – نه شما.

بهترین رهبران فروش این چالش‌ها را درک کرده و راه حل‌های مناسب را کشف می‌کنند. آنها می‌دانند که چگونه به تیم‌های خود انگیزه دهند تا از موانع عبور کرده و اهداف فروش را محقق سازند. آنها خوب می‌دانند که با یک رویکرد استاندارد یکسانی برای همه نمی‌توان انگیزه‌های متناسب ایجاد کرد. آنها از استراتژی‌های منحصر به فرد و خاصی استفاده می‌کنند که کلیه اعضای تیم آنها را درگیر می‌کند- نه فقط بهترین افراد را.

بازی Bunchball Nitro for Salesforce با ترکیب اثبات شده از تجزیه و تحلیل داده محور و علم اقتصاد رفتاری، شما را قادر می‌کند تا بتوانید ابزارها و تاکتیک‌هایی را ایجاد کنید که به تیم فروش در مناسب‌ترین و تأثیرگذارترین روش‌ها انگیزه، تعامل، آموزش و پاداش دهد. در واقع بازی Bunchball Nitro for Salesforce کارمندان را به فروش بیشتر ترغیب می‌کند.

2- ایجاد تجربه جذاب با استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد

آنچه باعث استرس یا خستگی می‌شود نمی‌تواند برای مدت طولانی جذاب باشد. زیبایی گیمیفیکیشن این است که مفاهیم را به قطعات کوچکی تقسیم می‌کند که مغز می‌تواند با گذشت زمان بر آنها تسلط پیدا کند. وقتی کارها یا جلسات آموزشی به جلسات کوچک تقسیم می‌شوند، کارمندان علاقه خود را از دست نمی‌دهند و آنچه را که آموخته‌اند برای مدت طولانی حفظ می‌کنند. یک آموزش 5-3 دقیقه‌ای معمولاً گزینه ایده آل برای یادگیری است، زیرا فراگیران در آن زمان، بیشترین تمرکز را دارند و بهتر می‌توانند در آموزش مشارکت کنند. در واقع با استفاده از مزایای گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد کارکنان، می‌توان تجربه بهتری را برای آنان در محیط کاری فراهم کرد.

3- اثربخشی آموزشی بیشتر با استفاده از گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد

یکی از کاربردهای گیمیفیکیشن در آموزش است. گیمیفیکیشن می‌تواند با استفاده از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، یک شبیه سازی در دنیای واقعی ایجاد کند تا کارکنان بتوانند آن را بیاموزند و مانند یک محیط زندگی واقعی آن را تجربه کنند. یک محیط مجازی و بدون ریسک این اطمینان را به شما می‌دهد که بتوانید به راحتی از اتخاذ تصمیم یا انجام فعالیت‌هایی که به نظر می‌رسد بهترین نتیجه را در پی دارند پرهیز نکنید.

واقعیت افزوده و گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد
در واقعیت مجازی کلیه عناصر درک شده توسط کاربر، توسط کامپیوتر ساخته شده. اما در واقعیت افزوده بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک می‌کند، در دنیای واقعی وجود دارند و بخشی توسط کامپیوتر ساخته شده‌اند.

 

اگر تصمیمی که گرفتید اشتباه بود به راحتی از آنها یاد می‌گیرید و به گزینه‌های دیگری فکر می‌کنید و اگر نتیجه کار شما درست بود، پاداش می‌گیرید. به‌عنوان‌مثال فروش را در نظر بگیرید، هنگامی که یک فروشنده در یک فضای واقعی فعالیت می‌کند، آنها تجربه دست اول را از انتخاب‌هایی که انجام داده‌اند و اینکه چه چیزی برای آنها مفید بوده تجربه می‌کنند. این تجربه به آنها کمک می‌کند تا شانس بهتری در تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل داشته باشند.

4- گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد فرهنگ شرکت را تغییر می‌دهد

بر طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط Achievers، کمتر از 20٪ کارمندان در محل کار احساس احترام می‌کنند. عدم قدردانی، نبود انگیزه کافی، عدم حس تعلق به شرکت، شنیده نشدن و آموزش خسته کننده از جمله دلایل عمده عدم رضایت شغلی است. اگر به این فکر می‌کنید که آیا حقوق و دستمزد نقشی ندارد. باید بگوییم بله نقش دارد ولی از جمله دلایل بسیار مهم از نظر مشارکت کنندگان در این نظرسنجی نبوده است!

گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد می‌تواند یک راه حل قدرتمند برای ایجاد فرهنگ مثبت برای هر یک از کارکنان در شرکت باشد. هنگامی‌که فعالیت‌های گیمیفیکیشن به درستی انجام شود کارکنان ترغیب می‌شوند تا اهداف سازمانی را برآورده کنند و انجام وظایف به جای اینکه مانند کارهای روزمره انجام شود و حالت اجباری به خود بگیرد مانند یک بازی لذت‌بخش خواهد بود.

آنها خود را به خوبی با اهداف شرکت هماهنگ می‌کنند و از کسب جوایز و نشان‌ها برای عملکرد برتر در مسابقات لذت می‌برند. این به نوبه خود به آنها شناخت و انگیزه می‌دهد تا همچنان درگیر شوند و برای افزودن مهارت‌های جدید تلاش کنند. به یاد داشته باشید، کارمندان فقط زمانی نهایت تلاش خود را برای سازمان انجام می‌دهند که هر روز احساس کنند عضوی از شرکت هستند و شنیده و دیده می‌شوند.

اگر می‌خواهید اشتیاق کاری را به صورت تضمین شده در کارکنان ایجاد کنید، قطعاً گیمیفیکیشن کلید این کار است. حداقل تا زمانی که راه حل دیگری برای آن پیدا نشده است. شاید اکنون که در حال مطالعه این مقاله باشید هنوز به اهمیت درگیر سازی و ایجاد اشتیاق در کارکنان پی نبرده باشید. اجازه دهید دوباره چند آمار مهم را با هم بررسی کنیم:

بر اساس تحقیق گالوپ تیم‌هایی که درگیر سازی کارکنان در آن بیشتر است 21% سودآوری بیشتری دارند. همچنین، کارکنانی که اشتیاق کاری بیشتری دارند 41٪ کاهش غیبت و 17٪ افزایش بهره‌وری را نشان دادند.

گیمیفیکیشن در مدیریت عملکرد کارکنان چالش عمده مدیریت منابع انسانی را در در ایجاد انگیزه و حفظ کارکنان برطرف می‌کند. پس! به هیچ وجه تاکید می‌کنیم به هیچ وجه از آن غافل نشوید.

5- افزایش عملکرد تیمی با استفاده از گیمیفیکیشن

طراحی مسابقات گروهی و ایجاد چالش‌ها می‌تواند یک استراتژی بی نقص برای دستیابی به کار تیمی فوق العاده و افزایش وفاداری کارمندان باشد. اجتماع و همکاری مهم‌ترین دلایل محبوبیت بسیار زیاد بازی‌های چندنفره است.

بازی سازمانی
یک استراتژی برای دستیابی به کارتیمی برگزاری مسابقات گروهی و چالش‌ است.

 

این پدیده روان‌شناختی همچنین می‌تواند به طور مؤثری در برنامه‌های گیمیفیکیشن برای هم افزایی بالا بین کارمندان در محل کار مورد استفاده قرار گیرد تا میزان موفقیت بالاتری را رقم بزند. اجازه بدهید برای اثبات این مدعا بار دیگر نگاهی به آمار بیندازیم!

یک نظرسنجی در سال 2019 نشان داد که گیمیفیکیشن باعث می‌شود 89٪ کارمندان احساس بهره‌وری بیشتری داشته و 88٪ در کار احساس خوشبختی کنند. پس استفاده از گیمیفیکشن را در مدیریت منابع انسانی بسیار جدی بگیرید.

اگر می‌خواهید با انواع بازی‌های تیمی و گروهی در سازمان آشنا شوید باید به شما یک خبر خوب بدهیم و آن اینکه شما می توانید به بازی‌های متنوع سازمانی در اینستاگرام آریاز دسترسی داشته باشید. هر هفته یک بازی گروهی در آنجا بارگزای می‌شود و راهنما و دستورالعمل اجرای صحیح آن هم به شما آموزش داده می‌شود.

منبع: logicsimplified.com

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
لطفاً به اشتراک بگذارید

این پست دارای یک دیدگاه است

  1. سپیده

    گیمیفیکیشن خوب بر روی رفتار افراد تاثیر مثبت داره و بنظرم باعث لذت بخش تر شدن کار میشه

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.