9 مهارت کلیدی از مهارت های مربیگری برای مدیران

مهارت های مربیگری رهبران در سازمان در بهبود روحیه کارکنان و دستیابی به اهداف سازمانی مؤثر است. درواقع می‌توان این‌طور بیان کرد که مهارت‌های مربیگری به‌طور مستقیم بر بهره‌وری و موفقیت سازمان اثرگذار است.

مهارت‌های مربیگری ویژگی‌ها و اقداماتی هستند که بر «کمک به بهبود عملکرد افراد» تمرکز دارند. این مهارت‌ها به‌جای تأکید بر نقاط ضعف به ایجاد سؤالات کاوشی تأکید دارد تا کارکنان را به سمت پیشرفت و یادگیری هدایت کند. امروزه کارکنان برای رهبرانی که از مهارت‌های مربیگری برخوردار هستند، احترام بیشتری قائل می‌شوند.

مربیگری متفاوت از مشاوره، گفتگو یا دستور دادن است. مربیگری مجموعه‌ای از مهارت‌ها است. با داشتن نیت درست و تمرین، هر رهبری می‌تواند در نقش مربی واقعاً خوب عمل کند و هر شخصی می‌تواند مهارت های مربیگری را به‌کار گیرد. تفاوتی ندارد، خواه مربی مدیران شرکت‌های بزرگ بوده یا مربی بازیکنان فوتبال. هر مربی باید مهارت های زیر را به‌کار گیرد.

1- اعتمادسازی کنید

این صلاحیت اساسی و مهارت همه مربیان عالی است. بدون آن، افراد نسبت به شما تردید خواهند داشت، برنامه‌های شما را زیر سؤال می‌برند، سرعت شما را کم می‌کنند و احتمالاً شما را به‌عنوان مربی نمی‌پذیرند. به همین دلیل اولین مورد از مجموعه مهارت های مربیگری اعتمادسازی است.

مهارت های مربیگری: ایجاد اعتماد
اولین مهارت مربیگری ایجاد اعتماد است.

2- همدلی کنید

یک عنصر مهم در مربیگری همدلی است. مربیان باید بتوانند بدون قضاوت کردن، دیگران را به راحتی درک کنند. یک مربی همدل بر حل مشکل تمرکز دارد نه مقصر ایجاد مشکل. وجود مهارت همدلی نشان می‌دهد مربی، یک فرد قابل‌اعتماد است و به دیگران احترام می‌گذارد.

3- پارادایم ذهنی را به چالش بکشید

یکی دیگر از مهارت های مربیگری، به چالش کشیدن پارادایم‌های ذهنی است. پارادایم به معنی الگوهای ذهنی است که افراد نسبت به خود و محیط پیرامونشان دارند. فردی که معتقد است نمی‌تواند پیشرفت کند، تا زمانی که این الگوی ذهنی را تغییر ندهد، به‌جایی نخواهد رسید. الگوهای ذهنی ممکن است به موانعی برای دستیابی به موفقیت تبدیل شوند. به‌عنوان یک مربی، وظیفه شما این است که پارادایم‌ها را به چالش بکشید.

4- به دنبال وضوح استراتژیک باشید

فرد باید با کمک مربی، اهداف خود را انتخاب کند و با معیارهای اندازه‌گیری، اهداف کاملاً برای او روشن شده باشد. بدون شفافیت استراتژیک، مربیگری بی‌هدف و بدون فرجام است.

یکی از مسئولیت‌های اصلی رهبری، کمک به افراد برای کسب چشم‌اندازی روشن در شغل و کسب‌وکار خود است. هرگز فراموش نکنید که نقش شما به‌عنوان یک رهبر کمک به رفع یا کاهش عدم اطمینان، تاریکی و ابهام است. تنها در این صورت کارکنان به مقصد نهایی خود می‌رسند و موفق می‌شوند.

این پست ممکن است برای شما مفید باشد
3 اشتباه بزرگ هنگام ارائه بازخورد به کارکنان

داستان فلورانس چادویک، بیانگر اهمیت وضوح استراتژیک
در تاریخ 4 ژوئیه سال 1952، فلورانس چادویک، که قبلاً با موفقیت در مسیر مانش شنا کرده بود، می‌خواست این بار کانال انگلیس را فتح کند. آب درحال یخ زدن بود و مه غلیظی همه‌جا را فراگرفته بود و فلورانس اصلاً دیدی نداشت. سرانجام، یک و نیم مایل مانده تا پایان مقصد او ناامید و دلسرد شده بود و شنا کردن را متوقف کرد. روز بعد خبرنگاران علت توقف را از او پرسیدند. آیا آب سرد یا خستگی باعث شد شما از ادامه دادن منصرف شوید؟ او پاسخ داد، “مه، مانع از این می‌شد که من مقصد را ببینم.” وی سپس عدم دید درست، به دلیل مه هنگام شنا در کانال مانش را به یادآورد. زمانی که مه به همین اندازه وجود داشت و او خسته شده بود. پدرش که در قایق بود، به ساحل اشاره کرد. او سر خود را از آب به‌اندازه کافی بیرون آورد تا زمین پیش رو را ببیند. با این دید، او در مه دوام آورد و اولین زنی شد که کانال انگلیس را فتح کرد.

رهبران باید مشابه روش پدر فلورانس که از قایق به طرف ساحل اشاره کرد، به افراد و تیم خود کمک کنند تا فرصت‌ها را ببینند. این کار سخت، نیست که افراد را خسته می‌کند، مه (عدم شفافیت) است!

5- بی‌عیب و نقص اجرا کنید

شاید اجرا سخت‌ترین مرحله برای همه باشد. مربی می‌تواند به افراد در تعیین، اولویت‌بندی و دستیابی به اهداف خود و مسئولیت در برابر آن‌ها کمک کند. اجرای دقیق و بی‌عیب و نقص یکی از مهارت مربیگری مهم مربیگری است.

مهارت های مربیگری: اجرای بدون عیب و نقص
اجرا سخت‌ترین مرحله در مربیگری است.

6- بازخورد مؤثر بدهید

همه مربیان بازخورد می‌دهند، اما برای مربیگری مؤثر باید بازخوردی ارائه دهید که به ایجاد آگاهی، تمرکز روی اقدامات و دستیابی به نتایجی که افراد می‌خواهند، کمک کند. به‌کارگیری روش‌ های ارائه بازخورد موثر به کارکنان یکی دیگر از مهارت های مربیگری است.

مثال برای درک بهتر اهمیت بازخورد در مربیگری
هرمینیا در کلاس مربیگری خود، یک مطالعه موردی را به شرکت‌کنندگان داد و از آن‌ها خواست نقش مدیری را بازی کنند که باید بین اخراج و مربیگری کسی که عملکرد خوبی در تنظیم گزارش ندارد تصمیم بگیرند. در این مطالعه موردی، کارمند خطاهای آشکار و زیادی در قضاوت کردن دارد اما مدیر هم به‌طور قابل‌توجهی با نادیده گرفتن او در این مشکل سهیم است.

این پست ممکن است برای شما مفید باشد
مدل OSKAR در مربیگری: رویکردی مبتنی بر راه‌حل

جالب است! زمانی که این سناریو ارائه می‌شود از هر 10 شرکت‌کننده 9 نفر تصمیم گرفتند تا به آن کارمند در تهیه گزارش بهتر کمک کنند. اما زمانی که از آن‌ها خواسته شد تا نقش مربی را در گفتگو با کارمند بازی کنند آن‌ها نشان دادند که هنوز جای زیادی برای پیشرفت دارند.

مکالمه شرکت‌کنندگان در نقش مدیر آن کارمند این‌گونه بود که مدیران شروع می‌کردند به پرسیدن سؤالات باز مثل «کارها چطور پیش می‌روند؟» و بدون شک جواب‌هایی بسیار متفاوت ازآنچه که انتظار داشتند، دریافت می‌کردند. بنابراین آن‌ها سؤالاتشان را اصلاح می‌کردند اما بازهم برای دریافت پاسخ‌های دلخواه شکست می‌خورند. بنابراین با ناامیدی، شروع می‌کردند به پرسیدن سؤالاتی مانند «تو فکر نمی‌کنی سبک شخصیتت برای نقش دیگری مناسب باشد». شنیدن این جمله باعث می‌شد، کارمند حالت دفاعی بگیرد و کم‌تر پاسخ مرتبط بدهد. سرانجام شرکت‌کنندگان احساس کردند که مکالمه به‌جایی نمی‌رسد، بنابراین طبق روال گذشته خود، تصمیم گرفتند خودشان صحبت کنند.

در پایان اجرا، هیچ‌کس درباره این موقعیت چیزی یاد نگرفت و مکالمه بی‌نتیجه ماند. زیرا مدیران در ارائه بازخورد به فرد، موفق نبودند. در بازخورد قرار نیست مدیران فقط بگویند و صحبت کنند بلکه باید بپرسند و گوش دهند.

7- بر استعدادهای فرد تأکید کنید

بیشتر مردم استعدادهای خود را دست کم می‌گیرند. اغلب افراد استعدادهایشان بیشتر از آن چیزی است که به‌کار می‌گیرند. بنابراین شما به‌عنوان مربی باید بدانید که چگونه به افراد کمک کنید تا از استعدادهای بی‌نظیری که در حال حاضر دارند استفاده کنند. شناسایی استعدادهای افراد یکی دیگر از مهارت های مربیگری است. یک مربی به افراد کمک می‌کند تا توانایی‌های منحصربه‌فرد خود را شناسایی کرده و استعدادهای بالقوه را بالفعل کنند.

8- عملکرد افراد با سطح عملکردی متوسط را بهبود دهید

اشتباهی که اغلب مربیان می‌کنند این است که آن‌ها به دنبال بهبود عملکرد افرادی هستند که نتایج درخشانی را کسب کرده‌اند. بااین‌که پاداش و ارتقا استعدادهای برتر ضروری است. اما بزرگ‌ترین فرصت برای بهبود عملکرد در هر سازمان، کمک به بهبود افرادی است که در سطح متوسطی از عملکرد قرار دارند.

مهارت های مربیگری: بهبود عملکرد افراد با سطح عملکرد متوسط
بزرگ‌ترین فرصت برای بهبود عملکرد در سازمان، کمک به بهبود افرادی با سطح عملکرد متوسط است.

9- مقاومت و پایداری کنید

یک مربی موفق همیشه متمرکز بر ادامه مسیر است و به دیگران کمک می‌کند تا بدون دلسردی به مسیر تحقق هدف ادامه دهند. مربیان موفق از موانع و چالش‌ها به‌عنوان یک فرصت استفاده می‌کنند. استقامت مدیران به افراد تحت هدایت انگیزه می‌دهد تا فشارها را تحمل کرده و با مشکلات کنار بیایند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 7 میانگین: 4.1]

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.